an image for
Case Studies

West Haddon Primary School

When Maxwell Facilities Management were looking to partner with a specialist supplier to design a memorable library space for West Haddon Primary School, they turned to library interior design experts FG Library and Learning for a solution with proven WOW factor.

We provided the full solution with new shelving, furniture, specialist graphics, acoustic panelling and flooring.

Download Primary Schools Brochure
an image for our case study

Brief

When Maxwell Facilities Management were looking to partner with a specialist supplier to design a memorable library space for West Haddon Primary School, they turned to library interior design experts FG Library and Learning for a solution with proven WOW factor.

As a facilities and project management consultancy specialising in education and retail projects, Maxwell Facilities needed to trust their reputation to a reliable performer with both design flair and the ability to deliver.

Part of the project was to convert the former school hall into a superb new library and learning area, and it was important that the new furniture and shelving befitted the grand space that was being created.

Whilst the hall provided plenty of space to accommodate all that was required, it presented a number of challenges that required solving – not least the poor acoustics, drab décor and old-fashioned flooring.

Download PDF

Solution

FG Library & Learning provided the full solution with new shelving, furniture, specialist graphics, acoustic panelling and flooring.

A bright, playful yet calming colour scheme was choosen to create an oasis of calm and a sense of wellbeing for the students.

A Bespoke StoryWall® was designed which incorporated a hideaway recessed into an existing cupboard and a new entrance devised in the shelving to access a second cupboard space.

To combat the ceiling hieght and void space, acoustic panelling was fitted precisely to the upper walls and into the high-level window reveals.

To further dampen sounds, colourful carpet was fitted and laid in a random “pixel” design. In a final touch, graphics were designed to reflect the school’s core values of Respect, Love, Happiness and Friendship.

Download PDF
an image for our case study